Castel Martín, Joaquin.
Año de nacimiento del informante: 1926
Idioma de la entrevista: Patués
"Una olleta, eh. Mos posaban un palo recio, si podeba ser de buixo, a la pared, ta penchala, y el foc a terra, y allí la feban buldre. Mos feban sopas. Mos feban sopas del caldo aquel. Mos feban trunfas, recau –que diban allí– Alli se comeba molto recau á la vegada, y si teniban cols ta mesclalas y alguna cosa aixi… Y t'apañalo, sebo de vaca, u sebo de llitón, de lo que se feba cuan mataban el llitón del (…) ivert, en febrero, en enero y febrero, que se feban las matanzas, pues del sebo de la matanza, feban bolas, se feban, de apaño, de ransio, t'apañar el recau. Y en alló s'apañaba, y era muy bueno, y en aixo pasaban a la montaña molto, y luego alguna chulla de tosino, morcilla. Llonganisa no, tosino y morsilla, y coqueta, con una coqueta seca y alló feba recau. Y era muy bueno, sí, sí (…) Y el qu'estaba a la montaña, qu'estaba con las vacas, que yo també i he estau, pues allí mullibas aas vacas, algunas que se deixaban muire y te febas cosellet y te febas sopas de llet, en el pan de casa, muesclas de sopas de llet, Y, incluso, después, freda, pues entre día, de vez en cuando, dibas: "Me voy a beure un baso llet". Y una llet que feba una nata per ensima, era una llet buenísima. Sí, d'aixo tamén mos achudaban molto, a parte de las comidas que feban de lo de mes, pero era cosa de re bó, sé tó de lo de casa tot, eh. No, de compra no yeba nada allí, tot yera de lo de casa, de lo natural.