Tristeza al abandonar el pueblo

Huesca -  Sobrarbe -  Bielsa -  Espierba

Saludas Bernad, Angel Luis.
Idioma de la entrevista: Belsetano

Transcripción / comentario

"De un sistema de troballo, pues no digo el mes primitivo, porque ixo yo ya no l'he visto, ya por ejemplo, aquí sembrar ixo cuan yo ye chicorrón ya casi no se feba, ya poco se feba, poco, poco. Impués lo que ya empezón a cerrar… Yo chicorrón ya empezaron a cerrar el lugar (el pueblo). Yo, plen, plen, ya no l'he visto. Ya cuan yo yera chicorrón de todo, que no m'acuerdo á la vez, ya s'en fuen casas. Impùes llegó aquello á las últimas de tot. Ya no quedemos… Hubo un momento que no más quedó esta casa. Ahora dimpués han tornato  otros ya jubilatos e ixo, pero bueno. Pero un momento, no más quedó casa nuestra.

Pues bueno, se chunta  asti una tristeza. Dimpues ahora ves que torna, no sé de qué manera, pero bueno. No ye aquel abandón tan grande que… Se le vei un poco más d'esperanza huey, visto ahora. Pero un momento  triste de tó. Triste. Casas todas cerradas, cerradas, cerratas…"