Regresión de la trashumancia

Huesca -  Sobrarbe -  Bielsa -  Espierba

Saludas Bernad, Ángel Luis.
Idioma de la entrevista: Belsetano

Transcripción / comentario

"En Espierba ya… bueno, encá eba bela casa que baixaban, ixa La Tía Chuan Rosa encá baixaba, era ta L'Almunia, baixaban. Pero vamos, ya, pus pocas, y bela casa, encá m'acuerdo de ver bela ramata (cabaña) de güellas, pero poco, ya yere muy chicorrón ya, eh. Aquí en casa ya las eban vendido las güellas, no mes nos quedemos con unas poquetas ya, aquí todo el año,  o sea que yo ya no lo he vivido aquí en casa, decir: "!Coño encara llevanos las güellas ta baixo! No yo ya no… Impues metimos mes as vacas y, y aus años… Dempues de aquí del valle sí, de Xabierre, en Parzan, encar yeba algún que baixaba, pero yo ixo ya no lo he visto, ya l'he visto en vez de leixos ya. Ye, fue es años que s'iba plegando… O sea que no lo he vivido vier encara tó ixe proceso bien… No, yo no lo he vivido aquí en casa."