Bresar o cunar

Huesca -  Ribagorza -  Arén -  Soperún

Ferraz Parache, Carmen.
Idioma de la entrevista: Ribagorzano oriental

Transcripción / comentario

“Ente día les tenían, estaban, a la cuna, pero de tardis se chitaban allí en los pares. Si. Si. Les bresaban (cunaban). Teniban bresos y es bresaban. Oh, antes se criaban mes aixo como ara. Antis no se podeban deixar es críos perque si ploraban ya correban a bresales, y ara ya no s´en bresa cap. Los bresos que teniban aixo que feba catín, catán, cantín, cantán, de fusta, y allí es ficaban y allí s´estaban todo el día chitás y les llevantaban pa popá y res mes –Los bresos eran como cunas, intervengo–. Cunas, pero de madera. Eran. Sí…”