Crispells

Huesca -  Ribagorza -  Arén -  Soperún

Ferraz Parache, Carmen.
Idioma de la entrevista: Ribagorzano oriental

Transcripción / comentario

"Feban los crispells o día de la Virgen de mars, y pa pascua també feban. Y acudiban las donas a fé crispells, y au. Feban una festa allí d'es crispells. "¿Y cómo se feban?"intervengo– Pues s'i feban en farina, y una mica d'aigua d'anis en gra, y ous, y después anís de botella, y una mica de sal pa la farina, y sucre. Y allavons u remenebant (removían) bien remenat en una cullera y cuan estaba una mica ya pa ixo feban, posaban una paella al foc en oli ben calén, y allá feban los crispells. Y eran bons, bons. Ya isiban los crispells fets, pero bons. Si, si. Y ixi u feban. Y feban molts antes de crispells. Ahora no'n fen guaires. Pero antes sí, en feban molts."