Els tions

Huesca -  Ribagorza -  Chía -  Chía

Castel Martín, Joaquín.
Idioma de la entrevista: Patués

Transcripción / comentario

"Pues siempre que quedaba alguno aixi soltero, solo, diban: "Ixe ta tión, ixe no se casará. Ixe de tión. Ixe el burret de la casa será". Encá d'ixo nada. Pero ahora ya s'an espabilau. "Ixe ta tión" Pero no están… Nada. Ya viven solos, perque s'han quedau solos. Pues tos es que se quedaban solstés, que se feban ya duros, de trenta y tantos ans, cuarenta, es tions les diban; es tions, es solterons, pero lo que mes diban allí era tions. "A casa tal hay un tión. ¡Oh allí ya puen triballá. Ya hay faena, ya, pero ya van descansaus, y tienen al tión!" Y haba casas que yeba dos. Eh, ya lo creo. Ah, pero eran es que feban puyá las casas, eh. Eran es que, precisamente, algunas casas han subido por eso, y han sido lo que han sido por eso (…) Si señor."