Explotar balas abandonadas

Huesca -  Ribagorza -  Chía -  Chía

Castel Martín, Joaquín.
Idioma de la entrevista: Castellano

Transcripción / comentario

"Oh, eso, eso, eso era (…) Pues mira si, si feban mal en las… Cuan no tenían bombas, que al fin también se van acabá las bombas, las van sacá, las van enroná y las van sacá, pero balas en va quedá moltas encara. Y cuanto eban balas pues mira, sacane la bala, y después felas explotá del canuto, en una pedra sacalas, pero cuando feban ixas maldás la Guardia Civil desde Benás lo van sentí, van arribá que se van enterá, y van vinrre a Chia, y van trobá al alcalde y le van dí que qué pasaba. Diu: "Pues no saben nada, así". "No, pues se siente explosivos per la montaña". "Pues no, no" –la chen van disimulá,  ya u sabeban  pero van disimulá ta que no la Guardia Civil no…pero sí se van enterá, sí–. Pero al fin, cuan mos van avisá, cuan se van quexá la Guardia Civil y mos van avisá, mos van dí: "!Chit, tened cuidau. Ya s'acabau, eh. No tornes a fe ixo perque si no la Guardia Civil tos llevará a la cárcel. Me cago!" –Joaquín rie–."