Cucharas de boj

Huesca -  Ribagorza -  Chía -  Chía

Castel Martín, Joaquín.
Idioma de la entrevista: Ribagorzano

Transcripción / comentario

"Aixo u feban es que feban de pastós, á la montaña, cuan anaban ta la montaña, como allí teniban molto mes temps, en alto el puerto, pues se llevaban maderas de buixo y allí se las treballaban en pasensia, á ratos y ratos, te feban cucharas, te feban tenedós, te feban cucharons, te feban hasta llosetas. Si, no, yeran malas, no, oy... Iste de Castanesa que vive astí, que vive astí á Perineos (calle Pirineos de Huesca) pues no en ha feto y en tiene, no tiene pocas ixe de, de, madera, de fetas de á mano, de buixo, qu'ixas son as buenas, ixas, y fors, y duras, que duran molto. Si, si en feban es pastós, en feban. Ahora la otra chen no porque no yeba, caleba molto temps ta ixo, eh. No se puede fé en un día ni en dos. Eso a ratos y á'stonas, á'stonas, á'stonas, pero si no no se podeban fe."