La escuela de Espluga

Huesca -  Ribagorza -  Foradada del Toscar -  Espluga

Ballarín Castell, Mª Pilar. (04/11/2021)

Transcripción / comentario

Bueno, pues mira, en prinzipio subiban unas zagalas de Campo, bueno, que no yeran maestras, pero nos enseñaban un poco, sabes, nos enseñaban. Claro, ñ´abeba críos entonces! En esta sala nuestra y claro, pues nuestros padres les daban la comida, la zena, la habitación… Se quedaban aquí, no te creas, se quedaban aquí, sí, sí. Y bueno, y después ya van fer la escuela, que nosotros encá i van anar a la escuela. Y mis hermanos van anar tamé, nosotras ya no perque van fer la escuela, pero ellos tamé anaban a Ixea o a Aiguascaldas, que ñ´abeba una maestra y acudiban allí. Mos van enseñar lo que van poder los pobres, y mis hermanos yeban más grans, mis hermanos, mira no van anar tanto a la escuela como nosotras, pero tamé les van mirar mucho mis padres a mis hermanos.

• CORONAS CABRERO, Mariano. A escuela de dinantes. Labuerda: Asoziazión Cultural O Gurrión, 1997.
  • SATUÉ OLIVÁN, Enrique. Caldearenas. Un viaje por la Historia de la Escuela y el Magisterio rural. Huesca: Edición del autor, 2000.
  • VARIOS AUTORESLa escuela de mi recuerdo. Broto: Ayuntamiento de Broto, 2007.