Anécdota de los santos desconocidos

Huesca -  Ribagorza -  Graus -  Pueyo de Marguillén

Literatura oral - Anécdotas

Mir Naval, Carmen. (28/09/2020)

Transcripción / comentario

Ah, y cuan no lloveba que querebam que llovese, pos iban a fer rogativas. T’aquí bajo ta la era Pascual… Una cosa, Esperanza el Sordo, que tú no l’has esto pero l’abrás sentiu nombrar, una muller de tío el Sordo, que eba de casa el Botiguero [...] eba hermana de yayo el Botiguero. Y la siña María rezaba el rosario y dice Esperanza: “Ahora, María de Marro, has de rezar pa San Roque y pa…” Y no sé pa qué santo. Y salta la siña esto “Pa ixos no rezaré, que yo los santos ixos no los conozco”. Y no va rezar. [Risas]. Ixo m’acordo de sentir-le-ne contar a mama. “Pa ixe no rezarem, que no los conozco.” Y eban los santos de La Puebla, San Roque y… San Román.

• ANDOLZ CANELA, Rafael. El humor altoaragonés. Zaragoza: Mira Editores, 1988.