Mosqueta

Huesca -  Ribagorza -  Graus -  Graus

[Elisa]: Les feban miedo a los críos, pero pobre hombre, ya veis qué miedo.
[José]: Mosqueta viviba en el Pasaje el Porvenir.
[Elisa]: Allí teneba un casetón.
[Al lado del campo León?].
[Elisa]: Pues y, porque… Iba mal trajeau como un… Era chiquinín, menudé, perque comería poco y pos… Chiquinín y pos iba puerco como en aquellos tiempos. Y teneba los ojos chiquinins, no sé si per ixo le dirían “Mosqueta”, sabes? Era chiquinín y menudo, y pos ya puez contar cómo iba vestiu.
[Y a los críos les feban miedo con este hombre?].
[Elisa]: Pos sí, sí. Y él a lo mejor pos si… Si… Igual les diría algo a los críos pa asustar-los, pero no porque nunca… Yo no recordo que nunca hubiese fecho mal a ninguno ni… Pero si un pare al hijo le diba: “Que viene Mosqueta!” Y él lo sabeba...

• GIMÉNEZ BANZO, Lola . (coord.). Así se jugaba en Biscarrués: juegos, canciones, retahilas y vivencias de la infancia de antes . Ayuntamiento de Biscarrués. Huesca: [s.n.], 2018.