Anécdota de la viuda de Torres del Obispo que se casó en Pueyo de Marguillén

Huesca -  Ribagorza -  Graus -  Torres del Obispo

Burrell Lisa, Mª Carmen . (22/10/2021)

Transcripción / comentario

Y luego, sí, ya verás. Y cuan se va casar, se va casar una de Torres, se casaba a Pueyo. Y les feban brama. Y llegaba a ta’l extremo, que estas cosas son incomprensibles, que diu que anaban a la font y la vezina d’ella, cogeba una lateta con pedras y l’anaba detrás to’l rato. Es que yo si no perque me l’han explicau, é increíble!
Anaba a la font a buscar l’aigua y la vezina saliba con la lateta y con pedras y l’anaba detrás. To’l rato. La siña no sé cuántos de casa Toneta. La de casa Toneta anaba detrás de la de Marro, asta allí, vezinas. «Ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta, ta».

• BOURNETON, Alain. El Pirineo aragonés antes de Briet (1750-1904). Zaragoza: Prames, 2004.