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Las arnas y el proceso de la miel

Huesca -  Ribagorza -  Arén -  Soperún

Literatura oral - Etnotextos


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Intérprete / Informante


Burrell Lisa, Mª Carmen . (22/10/2021)

Transcripción / comentario


"La mel, pues la mel la feban en arnas de vimets (mimbres) y llargas, aixi, no e como ara, qu'ara  he colmenas, allavon no yera de colmenas. Yera d'arnas que les diban. Y sacaban la mel en un gancho aixi llarc, feban bien respant, se ficaban en un balde y después la desfeban en las mans pa, pa fe la mel, la desfeban en las mans. No e com'ara que  ya cosas mes, mes,  maquinarias pa desfela. Allavons y tothom teniban, teniban mol de arnas d'ixas als poblles. Teniban moltas. Y tamén sacaban, tamé. Y bona. Milló que la que compran ara era quella, mel. Sí"

Bibliografía


  • ARAGUÁS, S., M. J. Girón y C. González. Recopilación de Literatura de Tradición Oral en la Baja Ribagorza. Inventario inédito, Gobierno de Aragón. Dirección General de Política Lingüística, 2020-2023.
  • BELTRÁN, Antonio et al. La arquitectura y la cocina popular aragonesa. Barcelona: Lunwerg, 2001.
  • SATUÉ OLIVÁN, Enrique. Siente. Testimonios de aquel Pirineo. Zaragoza: Prames, 2016.

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