Raso Santamaría, Alegría.
Año de nacimiento del informante: 1926
Idioma de la entrevista: Castellano
"No sé si m'acordaré. Posan una olla al foc y posan la mel, la mel y aigua. No sólo mel. Aigua al caldeu, á la olla. Y la farina la penchan mes talal de la olla. Y foc. Y van calentan, van eixo y van trucan a la farina pa que baixe despaciet y aná removen, aná removen, hasta que se fa espesa, que la prueban, y posan las nueces un poco estrosiadas, no mol grans, y tol mesclau allí, tol mesclau allí, hasta que se fa espeso lo que … la cantidad qu'en qués fé. Y después las posan en cacharros, en moldes, en ta que, ta después podétela comé y aixo, claro que la qués fé, si la qués fé mes cllara, en mostillo, siún el cllaro que en qués fé. Cuanto más cllaro menos farina. Y ya está. Y ya tiens el mostillo feto. Y aigua en mel, y farina, y nueces, sí. Y eso, no tiene otro merito."