Trabajar en Francia

Huesca -  Ribagorza -  Montanuy -  Castanesa

Rey Alós, Francisco.
Idioma de la entrevista: Ribagorzano oriental

Transcripción / comentario

"Ellos de… d'ivert s'anaban á Fransa, á esfonsá, que diben. D'estiu en iben, replegllaban una mica la cosecha, y cuan acababan la cosecha tornaban á marchá ta Fransa. Y alguns ya s'iban antes que van torná, pero en cambio estaban es donas á casa, els críos, la canalla –diguinri– pues cuidaban si teneben dos u tres vacas, u cuatre (…) Y es pares pues van allá a esfonsá, que diben, que fen fé un forat de metro per metro ta plantá viñe. Ixe era la… de aquella manera se podeba viure. Y marchaban per la montaña, que va marchá mols que no'n torná, que s'en va perde mols. Per la montaña se va perdre de molta chen, molta chen, molta chen. Va fes neus, una d'ixas de ventisca, de ixa de neu… Ah, se'n va perdre mols de chen per allí."