Promesas y milagros de la Virgen de Torreciudad

Huesca -  Ribagorza -  Secastilla -  Secastilla

[Carmen]: […] Poliomielitis?

[Polio].

[Carmen]: Sí, y no podeba caminar, y mi tía va dar el esto de cuan va comulgar, la…

[La diadema].

[Carmen]: Sí, la diadema, y una pierneta, o no sé qué,  de zera, pero en un cuartet, no menos que esta saleta, to de cosas que eban regalau los… Y aquello ya l’abrán tirau to, verdá?

[De zera, verdá?].

[Carmen]: Sí, de zera.

[Y se va curar?].

[Carmen]: Se va curar, la mía primeta.

[Y n’hai más milagros de la Virgen de Torreziudá?].

[Carmen]: Y Juaquinito, otro mío de L’Almunia va esto mi tía, que daría de trigo como pesaba el crío. Y mi padre el va llevar con la mula por ixe camino de Torreciudá pa’l crío pa dar grazias, que no m’acordo qué teneba, aquel nino, no m’acordo, que ora ya tiene zincuenta, sesenta, Juaquinito de L’Almunia. Pos se’l va llevar papa con la mula y le va ofrecer trigo la de L’Almunia. Que daría tanto trigo como pesaba el crío. Y ixo m’acordo yo.