La caza del jabalí

Huesca -  Hoya de Huesca / Plana de Uesca -  Casbas de Huesca -  Labata

Balenga Loscertles, Chulio.
Idioma de la entrevista: Aragonés del Somontano

Transcripción / comentario

"Cuando subíbanos… Ahora la chen se quexa de que no… de que triballa muito y fan muitas cosas. –¡No fan cosa!–. Yo he subiu de O Estebañón, petenando, petenando, petenando, por la garganta de Calcón, t'arriba t'o Graveral –mejor dito, A Coda d'Abadello– Y arriba yera lo punto (el puesto de espera). Y si le tiraba al chavalín, ¿sapes qué tenebas que fer? Cargártelo en as costillas, con un tochizo, eh, en as costillas. Dos alante y dos atrás. Y pegaba unas bandiadas que llegabas con os riñons y as costillas espiazaus, esboldregaus de todo. No tenebas ganas ni, ni… Y por eso soy como soy. Eh, que lo sapes tú cómo soy, d'as rodetas, d'as rodetas (rótulas de las rodillas) ¡que las tiengo estricalladas por completo!"