Árboles del monte y propiedades

Huesca -  Alto Gállego -  Panticosa -  Panticosa

Pueyo Val, Bautista.
Idioma de la entrevista: Panticuto

Transcripción / comentario

"Eba aquí una clase de madera… Por ejemplo, pa fé ras cañablas, pa ras ovellas y pa ras vacas se feban de fraxin, y yeran duraderas. Luego, pino se empleba pa ras maderas de ros pajares, pa ros pisos y pa ras casas, pa ros tejaus. Y  ro chopo también, o chopo era más ligero de manejar, pero ro pino era eterno, de no pegase fuego había casa pa siglos. Y luego estaba ro roble, que yera muy bueno pa fer fuego, pa fer a comida, y ra ciresera la feban pa fer cubas, que deciban que yera muy buena, y era verdá que ra cuba de cerezo se nota al beber, que es más agradable que, por ejemplo, la de robre o de cualquier otra madera que la fagan. Y b´eba aquí buenos toneleros, se feban en plaza, pero ahora to ixo s´a perdito."