El final de la escuela: 1969

Huesca -  Sobrarbe -  Bielsa -  Espierba

Saludas Bernad, Angel Luis.
Idioma de la entrevista: Belsertán

Transcripción / comentario

"Me llevaban chiquinin, chiquinin. Ya ibe t'alli un rato. Iba con otros críos. Se ve que uns ploraban, otros… –Ángel Luis ríe– Pero bueno, no tiengo mal recuerdo de la vez, no. Y ya en zagueras, cuan ya inos, inos tan poco d'ivierno, la fenos aquí en casa nuestra, ya. Pa més caliens e ixo. Per no baixar. Pues claro á la escuela hay un troz, d'aquí t'allí. Pero ienos a la vez en zagueras más, ya no ienos que cuatro. Cuan yera mi cherman y dimpués d'otra casa que yeran dos, pues cinco, cuatro, cinco, uno que puyaba de Las Cortes. O sea, cinco per astí. Y ya el zaguer año, dos. Dos y encá puyon una temporadeta unos críos, pero bueno…dos. Y a la vez ya pleguemos. En el sesenta y nueve per astí se plegó ya ista escuela".