Cuquetas y zinglanderas

Huesca -  Sobrarbe -  Bielsa -  Espierba

Saludas Montaner, Ángel Luis.
Idioma de la entrevista: Belsetano

Transcripción / comentario

"Las cuquetas, a cuqueta ye o que le decimos, a que lleva es puntés royas y negras. Ixas las metebas en la man e decibas: "!Cuqueta, cuqueta, cuqueta de Dios, alza las alas y vétene con Dios!". Y ya, más tarde u temprano saleba cara alto volando. Impues también sacar grillos des fratos (agujeros) de las costeras. Metebas allí con una palleta o con agua (…) con un botella d'ixas de lejía. Le metebas en el agua, un frate (agujero) en o tape, y ruxiabas… Hasta que saliva. Ya saliva bien, ya… Toz s'afogaban  –Ángel Luis ríe–. Saliba. Dimpues cazar as cinglanteras en as paredes, sobre todo en a escuela. Me acuerdo allí, salinos ta'l recreo y allí  con un tocho toz allí esperato y limpio cinglazo, ¡pobres cingladeras!"