Los pastores de Marboré y el mendigo

Huesca -  Sobrarbe -  Bielsa -  Espierba

Saludas Bernad, Ángel Luis.
Idioma de la entrevista: Belsetano

Transcripción / comentario

"Y dimpués en yai en'altra que yerán allí unos pastós, no sé si en Pineta u en Marborés –sería en Marmorés, seguramen, perque la maldición ye feta t'allí– Y yeran allí y se ve que yeran comendo, llegó allí un  mendigo o un pobre desconoxito que no conoxaban qu'iera, e no le dioren. Le pidió de comer y no le dioren. A la vez les chitó la maldición de que: "Ya se funda Marmorés, con vacas e vaqués, escudillas e mortés, e tota la neu que caiga no s'en vaya nunca mes". Y ya la veías en torno aquello tot ya en piedras y neu, y ya como yera ahora."