Veiladeras

Huesca -  Sobrarbe -  Bielsa -  Espierba

Saludas Montaner, Ángel Luis.
Idioma de la entrevista: Belsetano

Transcripción / comentario

"Aquí en as casas, pues entr' es vecinos pues t'achuntabas. Un día ibas ta una casa, uno ta'ltra… Y allí pues pasar un rato. Igual dimpues febas una miqueta colación. Mirá d'echá bel mueso del que fues. Y bueno, y mismo  d'antes que deciban, pues ixo, que las mullés antes cuando filaban, pues que treballaban allí dentro buen rato de muei mientras, gosando el fuego. Ixo deciban que: "Las veiladeras de chiner (enero) es fustes (Orión) deixan poner". O sea que treballaban una miqueta, lo feban un poco largo. Sí…"