La vellada

Huesca -  Ribagorza -  Arén -  Soperún

Ferraz Soperún, Carmen.
Idioma de la entrevista: Ribagorzano oriental

Transcripción / comentario

"Anaban á vellá las donas y per las casas, pero t'i anaban tots, homes y donas. Feban la vellada allí, y se minchaban dos o tres pomas cada un. Y la una al milló s'en portaba, si teniba que fé un michous, s'en portaba pa fell. La que teniba que fé un jesé, qu'en feban mols, a la má, allavons en llana de michous y jersés, pues s'i no portaban y triballaban allí un (…) y pasaban allí un rato bo. Como no yera ni arradios ni televisions…, pues se'n anaban á vellá per, al'iver, que feba tanta nit, per las casas. La una nit ta una casa, la otra nit ta un'atra, y se'n anaban a veillá per allí, las donas. Y axi u feban antes."