La guerra de Cuba

Huesca -  Ribagorza -  Chía -  Chía

Castel Martín, Joaquín.
Idioma de la entrevista: Patués

Transcripción / comentario

"Que se llamaba Juan, lo que no me acuerdo el apellido ahora. Perque fa ans, eh. El ragonaba molto de la guerra de Cuba. "!Yo ve está á la guerra de Cuba. No sabes vusaltros lo que yero ixo –nos diba– Alló si que yera duro, alló, alló era duro. Allí si qu'em pasá de fame y mal y miseria. Allí em pasá molta hasta que ven podé torná de la guerra de Cuba. Yo i-ve está no sé cuanto!". No m'acuerdo cuanto temp vas dir. Molto i va está á la guerra de Cuba. Era mayor el home. Con bigote, un home alto, gran, m'acordo yo. Pero mol bona persona, de mol bonas maneras yera també, muy bueno, el siñó Juan. Sí de Casa (…) yera. Buena persona yera. Sí, m'acordo molto yo."