Andaluces, ENHER y Pont de Suert

Huesca -  Ribagorza -  Chía -  Chía

Castel Martín, Joaquín.
Idioma de la entrevista: Patués

Transcripción / comentario

"Cuan van encomensá es de la ENHER, a la vegada i cuan va aná molta chen t'al Pont de Suert,   y totas aquellas casas nuevas que hay, y la iglesia que hay fet al Pont no yestaba, el Pont ha creixeu el doble de lo que yera a la vegada, doble, ha creixeu el Pont de Suert, que si no no sería ni la mitad, si no por las obras de la ENHER y d'els embalses aquels que van fe per baixá hasta…hasta Puente Montañana, tota ixo del Pont, va creíxá á la vegada y moltos s'han quedau allí. Molta chen del país que van aná t'allí y están allí encara. Se van quedá al Ponta y encá están allí, molta chen del valle nuestro (…) Pos de Chía i va está ixe de Maso, i va está pues no sé cuantos. Sí i van está. De Barbaruens, també va está chen allí, también y'hay. Una d'Artasona también está casada allí con uno de Barbabaruens. I va aná molta chen. Sí. Ixe da Maso la taberna, ixe va está á Senet, al Aneto, toto alló de las tuberías aquellas, pues toto alló (…) hasta Vidallé, toto alló, totas las centrasl aquellas."