Llamada a los perros y machos

Huesca -  Ribagorza -  Montanuy -  Castanesa

Rey Alós, Francisco.
Idioma de la entrevista: Ribagorzano oriental

Transcripción / comentario

"A es gosos pues mira –Francisco silba– "!Anem. Ma rubia, viene. Au. Ara!" Les gosos arret teu. Y pues es machos, cuan marchabas, el que marchaba daban: "¡Ma güisqui, venga!" Y arreaban tots, y en la dirección qu'anaba aquella, anaban tots. Ixa era la manera. Y pues es vacas, cuan llaurabas, perque yo he visto llaurar, y he llaurá yo en vacas. Qu'es vacas també: "!Pasa, puya, baixa!" (…) E ixe es la manera del animals. Pues totes teneba el seu nom. El que pasa que no l'entendeba dengú per el seu nom, perque le puedes decir lo que vulgueses, ellas fen lo que voleban."