Chulets

Huesca -  Ribagorza -  Valle de Bardají -  Llert

Ferro Molés, Emilio.
Idioma de la entrevista: Ribagorzano oriental

Transcripción / comentario

"Antes no estaba como ahora. Antes, es críos pequeños, cuan teniban cinco u seis años, ya los sacaban a otra casa pa que les mantenisen y feles guardá las güellas, feles guardá os tocinos, feles guardá las vacas, pasá frío, mal comius… Y les llamaban: "!Hoy ya ha llegau un chulez. Hoy ha llegado una chuleta! Y así van pasá el tiempo hasta que no i-habeba escuela. En vez d'ir a la escuela, a guardá güellas y a pasá hambre per astí y fer la faena de las casas buenas. Es que no teniban mucho pa comé, a fé la faena de las casas buenas, y así. Pues que se pasaba mal entonces. No estaba la comida como está hoy. Y la gente haba pasau hambre. Yo hambre no en pasau, perque patatas y jodias y carne en he teniu aquí toda la casa, pero había gente que lo ha pasau muy mal".