S'ha feito de nuey

Huesca -  Somontano de Barbastro -  Abiego -  Abiego

Música tradicional - Canción profana

Baquero Millán, Jesús. (01/01/1985)
Festival realizado en Abiego por el grupo Estirpe de Aragonia. La jota es interpretada además por Mª Luz Lafita, Rosa Mª Pérez y Mariano Julve.

Transcripción / comentario

S’ha feito de nuey / tú m’aguardas ya / lo peito me brinca en tornarte a besar. / Lo nuestro querer no se crebará, / aunque charren muito y te fagan plorar. / Yo no'n quiero vier güellos de cristal, / mulláus por glarimas que culpa no han. / Escuita muller, dixa de plorar, / yo siempre he estáu tuyo, tú mía has d'estar. / Dicen qu'un querer ye de dos, no más, / y que ye más facil ferlo caminar / cuando l'uno caye, l'otro a devantar. / Cuando l'uno caye, l'otro a devantar. / S'ha feito de nuey, tu m’aguardas ya, / lo peito me brinca, / ¡te quiero besar!

Autor: José Lera Alsina

Bibliografía

• ABAD TÁRDEZ, Ángel. Mil y una coplas de jota aragonesa: selección. Zaragoza: El Día de Aragón, 1986.
  • AYERBE SANTOLARIA, Rafael. Archivo de tradición oral Rafael Ayerbe. Música tradicional.
  • ZAPATER, Alfonso. Historia de la jota aragonesa . Zaragoza: Aguaviva, 1988.